Meditatie Gerjan Schoemaker

Weerstand & Acceptatie - 1e lezing tijdens Vipassana retraite 2020

December 23, 2020 Gerjan Schoemaker
Meditatie Gerjan Schoemaker
Weerstand & Acceptatie - 1e lezing tijdens Vipassana retraite 2020
Show Notes

Eerste Dhamma lezing van de Vipassana retraite met Yin- en Restorative yoga 2020. Deze lezing gaat over de oorzaken van Dukkha, of ook wel de oorzaken van stress, ongemak en andere vormen van lijden. Deze zijn verlangen (gehechtheid en hunkering), weerstand en onwetendheid.

In deze lezing gaan we vooral in op hoe we ons door overgave, acceptatie en loslaten kunnen zuiveren van weerstanden en meer moeiteloos kunnen leven.

Weerstand is tevens onderdeel van de Vijf Hindernissen zoals benoemd in het Boeddhisme. Deze vijf zijn: Zintuigelijk verlangen, Weerstand, Sufheid/Slaperigheid, Onrust/Gepieker en Twijfel. Tijdens een retraite is het niet ongewoon dat deze zich vooral in het begin van de retraite aandienen. Daarom gaat Gerjan hier de eerste dag dieper op in.

Deze retraite is begeleid door Gerjan Schoemaker en Tamara van Well.

Een vergelijkbare retraite begeleid door Gerjan en Tamara wordt naar verwachting periodiek opnieuw aangeboden. De combinatie tussen Vipassana meditatie en Restorative yoga is erg goed uitgepakt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor inspiratie een aankondigingen van nieuwe retraites: https://meditatieinstituut.nl/inspiratiemails/

#Meditatie #Retraites #Vipassana #Mindfulness #Yoga

Support the show