Meditatie Gerjan Schoemaker

Geleide meditatie gericht op innerlijke vrede

July 14, 2023 Gerjan Schoemaker
Meditatie Gerjan Schoemaker
Geleide meditatie gericht op innerlijke vrede
Show Notes

Geleide meditatie gericht op het ontwikkelen van innerlijke vrede. Voorafgaand een korte intro van 1 minuut met uitleg over de kwaliteit gelijkmoedigheid.

Deze meditatie is opgenomen tijdens een livestream.

Gelijkmoedigheid is een veel genoemde kwaliteit in het boeddhisme. Hij staat als laatste kwaliteit genoemd bij de hartkwaliteiten, als laatste kwaliteit bij de tien perfecties en ook als laatste kwaliteit bij de factoren van ontwaken.

Gelijkmoedigheid wordt nog wel eens gezien als een koude kwaliteit, maar dat is het zeker niet. Het gaat dan ook altijd samen met de andere hartkwaliteiten. Gelijkmoedigheid heeft dan ook altijd vriendelijkheid in zich. Metta.

In plaats van gelijkmoedigheid kun je ook spreken over vrede in het hart. Een innerlijke vrede, met kwaliteiten als liefdevolle vriendelijkheid, subtiele vreugde en een bepaalde sereniteit. Een innerlijke glimlach naar dat wat we als prettig ervaren én ook onprettig.

Naarmate we meer tot innerlijke vrede komen, komen we tot een vorm van geluk die minder afhankelijk is van de omstandigheden.

Gelijkmoedigheid is een kwaliteit die vanzelf meer naar boven komt als zowel ons lichaam als de geest meer tot kalmte komt. Ook kunnen we gelijkmoedigheid ontwikkelen door het ontwikkelen van een intentie en wens.

In deze geleide meditatie worden beide vormen gecombineerd.

Deze meditatie is een opname van een livestream bij het platform 30now. Op dit platform is het mogelijk om dagelijks meditaties via livestream te volgen.

Ontvang uitnodigingen voor geleide meditaties, retraites en cursussen door je in te schrijven op onze inspiratie mails: https://meditatieinstituut.nl/inspiratiemails/

🙏✨ Gerjan Schoemaker
Meditatie Instituut Nederland

Opleiding Meditatieleraar: https://meditatieinstituut.nl/meditatie-opleiding/
Opleiding Integraal Essentiecoach: https://meditatieinstituut.nl/coach-opleiding/
Vipassana Retraites: https://meditatieinstituut.nl/meditatieretraites/
Cursussen: https://meditatieinstituut.nl/cursussen/


Dat iedereen gelukkig mag zijn. 
Dat iedereen mag komen tot innerlijke vrede.

Support the show